Soorten
Keuring & Predikaat
TatoeŽring & Ringen
Inzendingen
Vervoer
Vraagprogramma
Enten
uitslagen
TatoŽren & ringen

Om identificatie mogelijk te maken moeten de dieren op de tentoonstelling voorzien zijn van een tatoeŽring in het oor (konijnen) of een ring om de poot (gevederde dieren).

Konijnen worden bij u thuis getatoŽerd als ze 5-8 wkn oud zijn door de tatoŽerder van de vereniging. U kunt hiervoor een afspraak maken. In het rechteroor van het dier komen de verenigingsletters (LJ) plus het laatste cijfer van het jaar. In het linkeroor komt de geboortemaand in cijfers en een volgnummer van de vereniging. TatoeŽren is verplicht om aan een tentoonstelling mee te doen en kost Ä 0,65 per konijn.

Sierduiven, hoenders en watervogels worden geringd. Voor elk ras en geslacht staat de maat beschreven in de ringenlijst van de landelijke vereniging. Het belangrijkste is dat de ring niet afgeschoven kan worden. Alles wat u moet weten over de ringen kunt u vinden op de site van Sierduif.nl. Lees de voorwaarden in de ringenlijst van de NBS.
Een cavia wordt niet getatoeŽerd of geringd omdat ze te klein zijn. Tijdens een tentoonstelling dragen zij een speciaal plakkertje in het oor met het kooinummer