Soorten
Keuring & Predikaat
TatoeŽring & Ringen
Inzendingen
Vervoer
Vraagprogramma
Enten
uitslagen
INZENDEN VOOR TENTOONSTELLINGEN

De vereniging die de tentoonstelling organiseert maakt een vraagprogramma waarin een reglement is opgenomen waaraan de deelnemende fokkers zich dienen te houden, de diergroepen die ter keuring kunnen worden aangeboden, de keurmeesters en een overzicht van de te winnen prijzen.
De dieren worden in conditie gebracht door de fokker met een optimale verzorging en voeding en natuurlijk schone dierverblijven. De dieren worden getraind in het aannemen van de juiste houding voor de keuring. De keurmeester beoordeeld of de dieren voldoen aan de Nederlandse standaardeisen die door de landelijke bonden worden gesteld aan de dieren. Hoe beter het dier aan dit idealbeeld voldoet, hoe meer punten hij krijgt bij de keuring.
Hoenders en/of watervogels worden enkele dagen voor de tentoonstelling soms gewassen. Praat hier eens over met een ervaren foker als u dit nog niet eerder heeft gedaan.
Het tentoonstellingsbestuur is tijdens de tentoonstelling verantwoordelijk voor de dieren. De dieren mogen daarom niet uit hun kooien worden gehaald of bijgevoederd. Het tentoonstellingsbestuur verzorgd de dieren. Omdat het op een tentoonstelling altijd drukker is dan thuis in de hokken zullen de dieren bi thuiskomst som wat van streek zijn. Ze zullen een paar dagen nodig hebben om bij te komen.